Søg

♻️ Bevidsthed & Genbrug ♻️

Det her blogopslag er lidt anderledes end de tidligere du har læst fra os, og det er det fordi, at jeg har noget på hjertet ❤

Det er nemlig sådan, at vi her i detailhandlen modtager sindsygt mange pakker. Bare her i vores lille firma, tror jeg, at jeg i gennemsnit modtager 15-30 pakker pr. uge! Pakkerne kommer fra alle vores leverandører, med tøj, som vi har bestilt til vores butik og webshop, og til kunder som har særlige ønsker. De fleste af pakkerne leveres i papkasser enkelte i plastikposer. Når jeg modtager pakken, pakker jeg tøjet ud, mærker det og samler det i kasserne igen. De fragtes så til vores butik, hvor tøjet pakkes ud og lægges på hylderne, herefter kasseres papkassen!

I løbet af et år bliver det til ca. 1000 papkasser der bare smides ud. Kasser hvoraf de fleste faktisk er helt fine og brugbare. Jeg syntes det er ærgeligt! Jeg kan godt lide tanken om, at ting først smides ud, når de rent faktisk ikke kan bruges mere. Derfor er det blevet sådan, at jeg hver uge, er begyndt at sortere i de papkasser som jeg modtager. Jeg sorterer de bedste fra, uanset størrelse og gemmer dem. Når jeg så får en ordre på vores webshop, så finder jeg en papkasse frem som passer i størrelse og form, og så genbruger jeg den til min kunde. På den måde får kassen et ekstra formål, vi sparer 1 træ eller 2, og er bare en lille smule god ved vores miljø. Vi er ikke helgener, for vi har også forsendelsesposer i plast. Men mange bække små… 

Så hvis du en dag modtager en kasse fra No8, som du måske synes ser lidt brugt ud, så er det helt rigtigt og helt bevidst. Det handler ikke om, at vi ikke har råd til at købe nye kasser. Vi vælger bare ikke at gøre det  ????